― 26 июня 2023 г.
TÜRKSOY'un 30. Yıl kutlamaları Aşkabat’taki ikinci konser ile devam etti
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 30. yıl dönemi vesilesiyle Türkmenistan’da düzenlenen Türk Devletleri Kültür Haftası etkinliklerinin 2. Günü farklı konser programıyla devam etti.
Başkent Aşkabat'taki Mahtumkulu Türkmenistan Ulusal Müzikal Dram Tiyatrosunda düzenlenen konserde sahne alan Türk Dünyası sanatçıları ülkelerinin bir birinden renkli müzik ve danslarıyla izleyicilere görsel bir şölen sundu.
Konser sonunda sahneye çıkan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, TÜRKSOY’un 30. Kuruluş Yılı Kutlamamaları kapsamında etkinlikler katılan bütün sanatçılara teşekkür etti. TÜRKSOY’un 1993 yılında kuruluş anlaşmasının imzalandığı Kazakistan’ın Almatı şehrinde başlayan kutlamaların, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek, Özbekistan’ın başkenti Taşkent ve Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen etkinlikler ve konserlerle başarılı bir şekilde devam ettirilmesinde emeği geçen başta Teşkilat üyesi ülkeler Cumhurbaşkanları olmak üzere, Kültür Bakanları ve çalışanlara da teşekkürlerini sunan Raev, yapılan çalışmaların Türk halklarının kardeşliğini daha da perçinlediğini dile getirdi.
Sultan Raev konser sonunda Türk Dünyası’nın kültürünün tanıtılmasında ve kutlama etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere çeşitli madalya ve hatıra hediyeleri takdim etti.