WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.48 PM (1)
19 января 2023 г.

TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

19 января 2023 г.

TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi arasında gerçekleşen iş birliği protokolünü İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev imzaladı. İnönü Üniversitesi Güney Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 19 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak, TÜRKSOY Azerbaycan ülke temsilcisi Elçin Gafarlı, TÜRKSOY Daire Başkanı Salim Ezer ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi arasında imzalanan anlaşmaya göre eğitim-öğretim, kültür, sanat, araştırma ve proje alanlarında ortak iş birliğinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir ortaklık sağlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda, TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi’nin karşılıklı olarak akademik kaynaklar ve yayınların yanı sıra diğer bilimsel, kültürel ve sanatsal bilgileri paylaşması, ortak etkinlikler düzenlenmesi bekleniyor. 

 

İmza Töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Raev, iş birliği protokolleriyle sürdürülebilir kurumsal etkileşim fırsatı yakalandığının altını çizdi. Genel Sekreter Raev: ‘’Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi ile var olan iş birliğimizi bir protokol ile daha da sağlamlaştırdık. Türk Dünyası’nın ilk iş birliği teşkilatı olan ve bu yıl 30. yılını kutlayan Teşkilatımız çalışmaları kapsamında daha önce pek çok kez Malatya’ya geldik. Malatya Türk tarihi açısından son derece önemli bir şehir. Dinamikleriyle kültür, bilim ve sanat hayatımıza eşsiz katkılar sunan, bir buluşma noktası. Sayın Rektörümüz ile yaklaşık bir yıl önce bir araya geldiğimizde bu çalışmanın ilk tohumlarını atmıştık. Bugünkü iş birliği anlaşmamız ile birlikte İnönü Üniversitesi’nin sadece TÜRKSOY ile değil Tüm Türk Dünyası ile var olan etkileşimini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde, büyük bir uluslararası sempozyumu hayata geçireceğimizin müjdesini de şimdiden vermek isterim. Etkinliklerimizle Türk Dünyası’nın kardeşliğini güçlendirecek, bilim insanlarımızın, sanatçılarımız fikir ve tecrübe alışverişi için gerekli ortamı sağlayacağız.’’ ifadelerini kullandı. 

 

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise İnönü Üniversitesi’nin Türk Dünyası çalışmalarına her daim destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. TÜRKSOY’a katkıları için teşekkürlerini sunan Rektör Kızılay: ‘’ Önümüzdeki dönemde TÜRKSOY iş birliği ile Üniversitemizde özel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Bunlardan ilki Nevruz döneminde olacak. Türk Dünyası’ndan sanat topluluklarını Malatyamızda misafir edeceğiz. Hemen ardından ise TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılına ithafen uluslararası bir sempozyum düzenleyeceğiz. İnanıyorumki iş birliğimiz berberinde pek çok yeni projeyi hayata geçirecek. Başta Genel Sekreterimiz Sultan Raev’e ve berberindeki heyete olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

 

İmza Töreni ardından TÜRKSOY – İnönü Üniversitesi iş birliğinde TÜRKSOY’un yayımladığı, hayatının bir dönemini Malatya’da geçiren Azerbaycan’lı şair Almas Yıldırım’ın şiirlerinin yer aldığı ‘’Almas Yıldırım’dan Seçme Şiirler’’ isimli eser için bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Medya Galerisi

WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.48 PM
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.47 PM
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.46 PM (1)
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.45 PM (2)
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.31 PM (1)
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.42 PM (1)
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.37 PM
WhatsApp Image 2023-01-19 at 4.35.35 PM (1)

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır