5y4
23 ноября 2022 г.

TÜRKSOY ve UNAOC arasında İş Birliği Anlaşması imzalandı

23 ноября 2022 г.

TÜRKSOY ve UNAOC arasında İş Birliği Anlaşması imzalandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), medeniyetler arası güven platformu olan Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC - United Nations Alliance of Civilizations) ile önemli bir iş birliğine imza attı. Anlaşma ile; TÜRKSOY ve BM Medeniyetler İttifakı iş birliğinde  “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" kapsamında medeniyetler arası uyumu sağlamak, köprü kurmak ve uzlaşmaya ulaşmak amacıyla UNAOC ile Türk Dünyası'nın dikkatini küresel bir misyona çekmeyi hedeflemektedir.
TÜRKSOY ve BM Medeniyetler İttifakı arasında imzalanan anlaşma kapsamında New York'ta bulunan BM Genel Merkezi'nde 2023 yılının ikinci yarısı önemli projeler hayata geçirilmesine karar verildi. Anlaşma ile birleştirici ve farklı kitleleri etkileyen bir araya getirebilme gücünden hareketle yola çıkarak,  dünya kamuoyunda toplumsal bilinç yaratması beklenen kültürel değerleri dünya genelinde de kazandırılmanın yollarının araştırılması amaçlandı.

Anlaşmaya, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos imza attı.

Anlaşmanın imzalanmasından önce yapılan ikili görüşmede Genel Sekreter Raev, amaçlarının TÜRKSOY üyesi ülkeler ile UNAOC arasındaki bağların güçlendirilmesi olduğunu vurguladı. Genel Sekreter Raev, 30. yılını kutlayacak TÜRKSOY'un UNAOC ile iş birliğinde başta New York olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım etkinlikleri ve  farklı projeler hayata geçireceğini belirtti.

Yüksek Temsilci Moratinos ise TÜRKSOY ile iş birliği anlaşması yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Yüksek Temsilci, bu anlaşma ile UNAOC üye ülkelerinin ve Dostlar Grubu'nun Türk Dünyası ile arasındaki ilişkilerin gelecek yıllarda daha da güçleneceğine inandığını kaydetti. Türk kültürünü dünya çapında tanıtan bir teşkilat olan TÜRKSOY'un son dönemdeki çalışmalarından ötürü Raev'i tebrik eden Moratinos, iş birliği anlaşmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını ve gelecek yıl Eylül ayında TÜRKSOY'un 30. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için düzenlenecek projelere destek vermekten memnuniyet duyacaklarını bildirdi. 

Taraflar görüşmede ayrıca, TÜRKSOY'un, İttifak nezdinde faaliyet gösteren Dostlar Grubu'na üyelik sürecini istişare ederek, ilgili Sekretaryaların resmî süreci başlatması için mutabık kaldı.

Medya Galerisi

13acdbd4-446e-4a07-927e-7acea5b648fb
y
WhatsApp Görsel 2022-11-23 saat 13.12.08
y5

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır