MHB_7553 (27)
29 июня 2023 г.

TÜRKSOY Kültür Günleri Aşkabat Konseri İle Sona Erdi

29 июня 2023 г.

TÜRKSOY Kültür Günleri Aşkabat Konseri İle Sona Erdi

TÜRKSOY’un 30. Yılı kapsamında düzenlediği TÜRKSOY Kültür Günleri etkinlikleri 29 Haziran 2023 tarihinde Aşkabat’ta düzenlenen konserle sona erdi. 

 

Mahtumkulu Firaki Dram Tiyatrosundaki konserde Türkmenistan Devlet Senfoni Orkestrası, Türkmenistan Devlet Korosu ve Türk Dünyası’nın farklı ülkelerinden katılan opera sanatçıları yer aldı. 

 

Etkinliğin başında TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev tarafından TÜRKSOY çalışmalarına ve Türk Dünyası’nda iş birliğine katkı sunan kişilere TÜRKSOY 30. Yıl Madalyaları takdim edildi.

 

Madalya alan isimler arasında Türkmenistan Halk Yazarı Güzel Sahagulyeva, Mahtumkulu Uluslararası Ödülü sahibi, sanatçı Jemal Saparova, Halk Sanatçısı (Heykeltıraş), Aksakal Saragt Babayev, Aksakal, Sanatçı Atageldy Garyagdyev, Bestekâr Danatar Hıdırov gibi isimler yer aldı. Turnede yer alan sanatçıların madalyaları da törende takdim edildi.

 

Genel Sekreter Sultan Raev gecenin açılışında yaptığı konuşmada madalya sahiplerini tebrik ederek, Türk Dünyası’nda daha yapılacak çok işin olduğunu ifade etti. ‘’Halkalarımız arasındaki iş birliğini daha da derinleştireceğiz’’ ifadesini kullanan Genel Sekreter Raev, Türkmenistan halkına TÜRKSOY’a olan sevgi ve saygıları için teşekkürlerini sundu. 

 

Oğuzlar isimli eserle başlayan konserde Nuri Halmemedov, Veli Mukatov, Chary Nurymov, Danatar Ovezov, Tofig Kuliev, Abdylas Maldybaev, Uzeyir Hacıbeyli ve Latif Hamidi gibi isimlerin eserlerine yer verildi.

Medya Galerisi

MHB_7553 (8)
MHB_7553 (25)
76909c9a24c7c926e420de14786de38b

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır