_DSC8884
19 февраля 2024 г.

TÜRKSOY ile BŞEU arasında İş Birliği Protokolü imzalandı

19 февраля 2024 г.

TÜRKSOY ile BŞEU arasında İş Birliği Protokolü imzalandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEU) arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

TÜRKSOY Genel Sekreterliği binasında 19 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen törende,  TÜRKSOY ile BŞEU arasında iş birliğinin hukuki temelini oluşturacak, kültür, sanat ve akademik alanlarda benzer görev ve faaliyetlere ilişkin konuları kapsayan İş Birliği Protokolü’ne  TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve BŞEU Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir imza attı.

İmza Töreni’nde konuşan Genel Sekreter Raev,  Türk halklarının kültür ve sanatının geniş kitlelere ulaştırılması ve kurumlar arası iş birliğinin genişletilmesi amacıyla bugün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi heyetiyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Bilecik’in Türk tarihindeki yeri ve önemine vurgu yapan Raev, “Bilecik sadece Türkiye’de değil Türk Dünyası’nda önemli bir yere sahiptir. Anadolu’yu kendine yurt edinmek için yola çıkan Türkler Söğüt ve Bilecik’te Osmanlı çınarının ilk tohumlarını atmışlar, asırlarca hüküm süren bir devletin kök salmasını sağlamışlar. Osmanlı devletinin beşiği olan Bilecik’ten yola çıkarak 3 kıtada Türk hâkimiyetini sağlamış ve dünyaya Türk medeniyetini göstermişler. Bu topraklarda kurulan Osmanlı devletinin kök salması için eşsiz katkıları bulunan âlimlerden Şeyh Edebali’nin adını taşıyan Üniversite ile imzalayacağımız İş Birliği Protokolü’nün, iki kurum arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve Türk halklarının zengin kültürünün yaşatılmasına önemli katkı sunacağına inanıyorum.” diye konuştu.

BŞEU Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ise konuşmasında Bilecik’in Türk Dünyası’ndaki özel yerine ve TÜRKSOY ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi. Beydemir, “Bilecik Osmanlı’nın ruhunu taşıyan önemli bir coğrafyadır. Ertuğrul Gazi’nin türbesi,  Osmanlının manevi kurucu olarak bilinen Şeyh Edebali’nin kabri ve türbesi Bilecik’te bulunmaktadır. Üniversitenin bu adı taşımasından büyük bir şeref ve gurur duyuyoruz. Bilecik coğrafyası Türkiye Cumhuriyeti içerisinde Türk Dünyası’yla en çok ilişkili ildir. Bu iş birliği protokolünün hepimize hayırlı uğurlu olmasını gönülden diliyorum.” şeklinde konuştu.

Medya Galerisi

_DSC8884
_DSC8903
_DSC8898
_DSC8892
_DSC8879
_DSC8877
_DSC8874
_DSC8864
_DSC8862
_DSC8853
_DSC8842
_DSC8834
_DSC8823
_DSC8825
_DSC8821
_DSC8819

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır