DSC_6158
21 сентября 2022 г.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel'i ziyaret etti

21 сентября 2022 г.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel'i ziyaret etti

KKTC’de bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve beraberindeki heyet Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel'i ziyaret etti.

Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel tarafından karşılanan TÜRKSOY heyeti çalışmalarıyla sadece KKTC değil, dünyada da önemli yere sahip üniversiteni ve burada yer alan resim, heykel, araba müzelerini, kütüphane ve hastaneyi Günsel eşliğinde gezdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Dr. Suat İrfan Günsel üniversitenin kuruluş hikâyesi ve şu anda bulunduğu konumu hakkında bilgiler aktardı. 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev kabulde yaptığı konuşmada, Dr. Suat İrfan Günsel’e Türk Dünyası’na sağladığı üstün katkılardan dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. Raev, Dr. Günsel’in varlığının başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Türk Dünyası için çok büyük öneme sahip olduğunu ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çatısı altında Türk Dünyası’nın bir araya getirilmiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Başta “Kıbrıs Araba Müzesi” ve “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi” olmak üzere tüm kampüsü gezdiğini söyleyen ve hayran kaldığını dile getiren Sultan Reav, “Tüm dünyayı gezmiş biri olarak söyleyebilirim ki, böyle bir üniversite ile daha önce karşılaşmadım. Öğrencilerin sanat eserleri ile iç içe alacakları eğitim sayesinde güzelliklere saygı duymayı da öğrenecekler. Adım attıkları her alanda sanat eserleri ile karşılaşan öğrenciler, farklı branşlarda olsalar bile ileriki yıllarda belki de birer ressam veya heykeltıraş olarak Türk Dünyası’nın sanatının gelişmesine katkı sunacaktır. ” diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel görüşmesinde ayrıca, 2023 yılında TÜRKSOY üyesi ülkelerin üniversite rektörler toplantısının Yakın Doğu Üniversitesi iş birliği ve ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi konusu ele alındı. Raev, Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinin, eğitim, sanat ve kültür başta olmak üzere pek çok konuda öncü ve örnek teşkil ettiğini ve bu anlamlı toplantının Yakın Doğu Üniversitesi'nde gerçekleşecek olmasının çok önemli olduğunu ve bu toplantıyı organize etmekten onur ve mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Görüşmede Sultan Raev Dr. Suat İrfan Günsel’e, Türk Dünyası kültür ve sanatına yapmış olduğu üstün katkılardan ötürü Teşkilat tarafından layık görülen TÜRKSOY'un en yüksek nişanı Onur Madalyası’nı takdim etti. 

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’i kabulünde yaptığı konuşmada, TÜRKSOY tarafından şahsına tevdi edilen TÜRKSOY'un en yüksek madalyasını almaktan onur duyduğunu ifade etti.

Dr. Günsel, Türk Dünyası’nı yakınlaştırmak için 43 yıldır çalıştıklarını, TÜRKSOY'un da bu yönde uzun yıllardır üstlendiği misyonun önemini vurgulayarak, ortak hedefler ışığında birlikte yürümekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Görüşme, karşılıklı hediye ve plaket takdimleri ve aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Medya Galerisi

DSC_6168
DSC_6146
DSC_6151
DSC_6146
DSC_6151
DSC_6150
DSC_6136
DSC_6142
DSC_6129
DSC_6132
DSC_6121
DSC_6115
DSC_6110
DSC_6104
DSC_6094

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır