― 7 октября 2024 г.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, T. C. Ulanbator Büyükelçisi Zafer Ateş’i makamında ziyaret etti.
Moğolistan'daki resmi temasları kapsamında büyükelçiliği ziyaret eden Genel Sekreter Sultan Raev’i kapıda karşılayan Büyükelçi Zafer Ateş, Moğolistan'da gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Genel Sekreter Sultan Raev’i bilgilendirdi. Bu bağlamda TÜRKSOY’un genel sekreter düzeyinde Moğolistan’a gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ateş, görüşmede kültürel anlamda Moğol halkının Türk halklarıyla ne kadar yakın olduğunun altını çizdi. Büyükelçi Ateş, TÜRKSOY'un çalışmalarının tüm dünyada takdirle karşılandığını, bundan sonraki aşamada Moğolistan'da düzenlenecek olan çalışmalar için şimdiden heyecanlı olduklarını, TÜRKSOY’un Moğolistan’da gerçekleştireceği kültürel faaliyetlere gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Büyükelçi Ateş: Raev Orhun Yazıtları bölgesine giden ilk Türk İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri
Büyükelçi Ateş, TÜRKSOY’un kültürel diplomasi alanındaki etkinliğinin ve gücünün dünyada özellikle Türk devletleri açısından büyük katkılar sağladığını da ifade ederek, bu bağlamda Moğolistan'a ilk kez Genel Sekreter Sultan Raev tarafından gerçekleştirilen ziyaretin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Raev’in Orhun Yazıtları bölgesine giden ilk Türk İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri olduğunu ifade eden Büyükelçi, bunun gurur verici bir durum olduğunu belirterek TÜRKSOY'a çalışmalarında başarılar diledi.
Görüşme sonrasında Moğolistan'da bulunan Türk Dünyası Büyükelçilerinin katılımıyla bir çalışma yemeği düzenlendi. Türk Dünyası Büyükelçilerinin katıldığı yemekte Türk Dünyası’nın Moğolistan ile olan ilişkileri konuşuldu. Yemeğe katılan Türk Dünyası ülkeleri Büyükelçileri Türksoy'un Moğolistan'da başarılı projelere imza atmasını beklediklerini ifade ederek TÜRKSOY’un Moğolistan açılımını destekleyeceklerini belirttiler.