DSC_7074
20 мая 2024 г.

Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği Basın Toplantısı düzenlendi

20 мая 2024 г.

Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği Basın Toplantısı düzenlendi

“2. Türk Dünyası Öğrenci Tiyatro Festivali” ilk gününde TÜRKSOY’un girişimiyle kurulan "Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği"nin yarın gerçekleştireceği toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceyran Mahmudova, Kazakistan T. Jürgenov Kazak Milli Sanat Akademisi Rektörü Arman Judebayev, Kırgız Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektörü Tümenboy Koldoşov, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültürü Enstitüsü Rektörü Eldor Şermanov ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden katıldı.

Basın toplantısında TÜRKSOY’un tiyatro alanındaki önemli çalışmalarına değinen ve son yıllarda genç tiyatrocuların ve bu alanda eğitim alan öğrencilerin teşvik edilmesi için gerçekleştirilen faaliyetlere değinen TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, "Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği"nin kurulmasının da nihai amacının gençlerin sanatsal gelişimine katkı olduğunu belirtti.

Birliğin daha 2 yıllık olduğunu ve bu kısa ömrüne bakmayarak çok önemli kararlara imza attığını da dile getiren Raev, yarın yapılacak toplantıda Türk Dünyası kültür ve sanat üniversiteleri öğrencilerine burs olanakları, öğrenci değişimi ve tecrübe paylaşımı gibi konuları da değerlendireceklerini bildirdi.

Sorulan soru üzerine, geçen yıl Karabağ’ın incisi Şuşa şehrinin TÜRKSOY tarafından Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini ve bu kapsamda Azerbaycan Kültür Bakanlığı ile birlikte Şuşa’da çok sayıda başarılı kültürel faaliyete imza attıklarını hatırlatarak, “Azerbaycan’ın kültür beşiği Şuşa, TÜRKSOY’un her zaman odağında olacak ve Türk Dünyası’nın buluşma noktası olarak kalacaktır.” diye konuştu.

Toplantıda rektörler ülkeleri ve üniversiteleri hakkında sorulan soruları cevaplandırarak basın mensuplarına bilgi verdiler.

Medya Galerisi

DSC_7159
DSC_7076
DSC_7080
DSC_7105
DSC_7091
DSC_7109
DSC_7112
DSC_7129
DSC_7130
DSC_7135
DSC_7147
DSC_7151
DSC_7159

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır