DSC_1571.JPG
14 мая 2023 г.

Türk Dünyası Kültür ve Sanat Hayatına Yön Veren İsimler Şuşa’da Buluştu

14 мая 2023 г.

Türk Dünyası Kültür ve Sanat Hayatına Yön Veren İsimler Şuşa’da Buluştu

2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılışı TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür ve sanat hayatına yön veren önemli isimleri Azerbaycan’da bir araya getirdi. 

Şuşa’da 12 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen resmî açılış töreni öncesinde Bakü’de buluşan heyet üyeleri resmî ziyaretlerin yanı sıra ikili görüşmeler gerçekleştirerek iş birliklerini daha da güçlendirdiler. 

Şuşa – 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti resmî açılışına TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Adil Kerimli, Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov,  Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliev, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanı Askhat Oralov, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Bakanı Altınbek Maksutov, Özbekistan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ozodbek Nazarbekov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Türkmenistan’ın Azerbaycan Büyükelçisi Gurbanmamed Elyasov ve 2023 Avrupa Kültür Başkenti Veszprem Belediye Meclis Üyesi Rajmund Kovacs katıldı.

Etkinlikte ayrıca Azerbaycan Millî Meclisi Kültür Komitesi Başkanı Ganire Paşayeva, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kültür Dairesi Başkanı Farah Aliyeva, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar, Azerbaycan Ressamlar Birliği Başkanı Farhad Halilov, Azerbaycan Bestekarlar Birliği Başkanı Firangiz Alizade gibi Azerbaycan kültür ve sanat hayatından önemli isimler de hazır bulundu. 

 

Bakü’den Fuzuli ve Şuşa’ya Uzanan Yolculuk

Heyetler 12 Mayıs 2023 tarihinde sabah erken saatte Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın organizasyonunda Bakü’den yeni inşa edilen Fuzuli Havalimanına seyahat ettiler. Havalimanı girişinde yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından tüm katılımcılar konvoy halinde yaklaşık 2 saat süren bir yolcukla Şuşa’ya ulaştılar.  Şuşa’da özel olarak hazırlanan Türk Dünyası mutfağından ve el sanatlarından örneklerin yer aldığı panayır alanını ziyaret eden misafirlere Türk mutfağından lezzetli yemekler gün boyu ikram edildi. 

Ziyaretçilerin bir sonraki durağı panayır alanının bitiminde yer alan tarihi Şuşa Meydanı oldu. Şuşa’nın yetiştirdiği önemli isimlerden Bülbül, Üzeyir Hacıbeyli ve Hurşidbanu Natevan’ın heykellerinin yer aldığı meydanı gezen katılımcılar ardından Haydar Aliyev Müzesi’ni ziyaret ederek Azerbaycan’ın Millî Lideri Haydar Aliyev’i doğumunun 100. yılında andılar. 

Ziyaretlerin ardından Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası üyelerinin eşlik ettiği TÜRKSOY üyesi ülkelerden gelen solistlerin verdiği konsere katılan heyet üyeleri, konser sonunda beğenilerini ifade ettiler.

Medya Galerisi

DSC_1600.JPG
DSC_1606.JPG
DSC_0890.JPG
DSC_0868.JPG
DSC_1547.JPG
DSC_1536.JPG
DSC_1519.JPG
DSC_1525.JPG
DSC_1505.JPG
DSC_1506.JPG
DSC_1514.JPG

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır