DSC_4590.JPG
24 августа 2022 г.

"Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi" katılımcıları İstanbul'a ulaştı.

24 августа 2022 г.

"Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi" katılımcıları İstanbul'a ulaştı.

TÜRKSOY, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği iş birliğinde Türk cumhuriyetlerin bağımsızlıklarının 30. yılı kutlamaları kapsamında 9 bin 100 kilometrelik parkurda ilk kez düzenlenen Ralli kapsamında katılımcılar İstanbul'da özel bir etkinlikle karşılandı.

Macaristan'dan başlayan Rallinin 1500 km'lik etabını geride bırakan katılımcılar İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda organizasyonun paydaşları ile bir araya geldi. Buluşmaya TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Çakıcı'nın yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı ve TÜRKSOY üyesi ülkelerin İstanbul'da bulunan temsilcileri de katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Çakıcı, Ralli’nin ilk kez düzenlendiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: 

‘’Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi ismini özenle koyduğumuz, Türk Dünyası için çok anlamlı bir buluşma. Huzurlarınızdaki insanlar, yolun götürdüğü yere giden rastgele seçilmiş kişiler değiller. Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından binlerce yıldır ortak kültürümüzü besleyen rotayı bugün Türk Dünyası için yeniden yol yapmak üzere yola çıkmış kişiler. Bu süreçte hepimiz yeni şeyler öğreneceğiz. Döndüğümüzde anlatacak pek çok hikaye birikecek. Amacımız sadece bir noktaya varmak değil elbet, keşfetmek, tanıtmak, iz bırakmak her şeyden öte yeni dostluk köprüleri inşa etmek. TÜRKSOY da bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyor, uzak sanılan mesafeleri kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle kısaltıyoruz. Bu vesileyle çalışmalarımızı himayeleri altına alan değerli devlet başkanlarımıza, her türlü desteği sağlayan ilgili bakanlıklarımıza minnettarlığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.’’

Yapılan konuşmaların ardından Dolmabahçe Sarayı otoparkından Bursa'ya doğru hareket eden ralli araçları, modelleri, renkleri, etiketleri ve uzun yola özel hazırlanan aksesuarlarıyla dikkati çekti. Ralli katılımcılarının 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa sonrasındaki durakları sırasıyla Eskişehir, Ankara, Tokat, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin olacak.

"Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi" katılımcıları Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başlayan yolculuklarına Türkiye'nin ardından Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan da devam edecek

Medya Galerisi

DSC_4846.JPG
DSC_4585.JPG
DSC_4606.JPG
DSC_4707.JPG
DSC_4712.JPG
DSC_4726.JPG
DSC_4770.JPG
DSC_4737
DSC_4823.JPG
DSC_4552
Ekran Resmi 2022-08-24 21.00
Ekran Resmi 2022-08-24 21.11
Ekran Resmi 2022-08-24 21.09

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır