_DSC8757
19 февраля 2024 г.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar’a TÜRKSOY Madalyası

19 февраля 2024 г.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar’a TÜRKSOY Madalyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar’a TÜRKSOY Madalyası verildi.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, 19 Şubat 2024 tarihinde TÜRKSOY Genel Sekreterliğini ziyaret ederek TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ile görüştü. 

Genel Sekreterlik makamında yapılan görüşmede taraflar, TÜRKSOY’un yaptığı faaliyetlerin en önemli iş ortaklarından olan TİKA ile Teşkilat arasındaki iş birliği ve geleceğe yönelik planlanan çalışmaları ele aldılar. Görüşmede iki kurumun Türk halklarının kültür ve sanatının tanıtılması ve korunmasına yönelik çalışmalarda iş birliğinin artırılarak devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Görüşmenin ardından Raev ve Kayalar, TÜRKSOY’un “Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf  Sergisi”ni birlikte gezdiler. Serginin ardından Genel Sekreterlik Konferans Salonunda düzenlenen Madalya Takdim Töreni’nde konuşan Sultan Raev,  Türk kültürünün dünyaya tanıtılması amacında Türkiye’mizin güzide kurumu TİKA’yla birlikte birçok başarılı projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı. Raev, “Sizlerle beraber, üye ülkelerimiz başta olmak üzere Türk Dünyası’nın yaşadığı ülke ve bölgelerde iş birliği içerisinde çalışma ve ortak proje üretme hususuna büyük önem verdik. 

Bu bağlamda TİKA’yla birlikte Altaylardan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyaya Türk Dünyası’nın kültür ve sanatını taşımış olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

TÜRKSOY çalışmalarına TİKA gibi ortakların verdiği desteğin önemine de değinen Raev, “Şu hususun özellikle altını çizmek isterim ki, TÜRKSOY’un en büyük zenginliği sizler gibi Türk Dünyası’nın yetiştirmiş olduğu kıymetli devlet adamları, bilim adamları, sanatçılar, aydınlar, iş adamları, diplomatlar ve Türk kültürüne katkı sağlamak için uğraşan gönül dostlarıdır. Sizlerin desteğiyle TÜRKSOY büyük işlere imza atmakta, adını geniş çapta duyuran büyük projeler gerçekleştirmektedir. 

Bugün şahsınıza takdim edeceğimiz bu madalyayı fazlasıyla hak ettiğinize, bu madalyanın kıymetini ve sorumluluğunu bilen biri olduğunuza yürekten inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, TİKA Başkanı Serkan Kayalar’a TÜRKSOY Madalyası’nı takdim etti.

Madalya takdiminin ardından konuşan Kayalar, TÜRKSOY’un, Türk Dünyası’nın kurulan ilk iş birliği teşkilatlarından biri olarak, kurulduğu günden bu yana Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çok değerli çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Kayalar, “ TÜRKSOY, Türk halkları arasındaki gönül bağlarını ve kardeşliği perçinlemekte. Böylesi önemli ve değerli bir Teşkilatın merkezinin Ankara’da olması bizler için ayrıca bir sevinç kaynağıdır. Geçtiğimiz yıl TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı’nı geride bıraktık. Nice 30 yıllara diyelim inşallah.” dedi. 

TİKA’nın TÜRKSOY’a oldukça benzer olduğunu vurgulayan Kayalar, kurumunun Türk Devletleri Teşkilatı, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı, Uluslararası Türk Akademisi, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi gibi kuruluşlarımızla ortak faaliyetler yürüttüklerini vurguladı.

Madalya Takdim Töreni konuşmaların ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Medya Galerisi

IMG_2739
IMG_2717
_DSC8799
_DSC8777
_DSC8766
_DSC8770
_DSC8754
_DSC8757
_DSC8752
_DSC8745
_DSC8739
_DSC8734
_DSC8724
_DSC8729
_DSC8719
_DSC8716
_DSC8712
_DSC8711

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır