MDDM4163-Enhanced-NR.JPG
15 июня 2024 г.

İstanbul Uluslararası Bale Yarışması Başarıyla Tamamlandı!

15 июня 2024 г.

İstanbul Uluslararası Bale Yarışması Başarıyla Tamamlandı!

TÜRKSOY ve Koluman Holding ana sponsorluğunda düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması, 14 Haziran 2024 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Sahnesi'nde düzenlenen gala gecesi ve ödül töreni ile sona erdi. Yarışma, genç yeteneklerin performansları ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Dört gün süren etkinlik boyunca 64 dansçı sahne aldı. Küçükler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen yarı finaller ve finaller büyük bir ilgiyle izlendi. 12 Haziran'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde gerçekleştirilen final performansları izleyicilerden tam not aldı. Ödül Töreni için 14 Haziran, Cuma günü AKM’yi dolduran sanatseverler etkinliğin ilk bölümünde Bale’nin efsanelerinden oluşan jüri isimlerini daha yakından tanıdı. İkinci bölümde ise yarışmacıların performansları sanatseverleri unutulmaz bir yolculuğa çıkarırken sanatseverler beğenilerini  ayakta alkışlayarak ifade etti. 

 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev: "Kültürel Mirasımızı Geleceğe Taşıyoruz" 

Etkinliğin açılışında konuşma yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, sanatın ve kültürel bağların önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Sayın konuklar, değerli sanatseverler, bugün burada, 6. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması kapsamında sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu etkinlik, sadece bale sanatının değil, aynı zamanda kültürel bağlarımızın ve dünyamızı anlamlandıran kültür mirasımızın kutlandığı özel bir platformdur."

Raev, konuşmasında sanatın evrenselliğine ve kültürel zenginliğe dikkat çekti: "Bizler, tarih boyunca sanatın her dalında muhteşem yetenekler yetiştirdik. Resimden müziğe, tiyatrodan edebiyata kadar pek çok alanda dünya çapında sanatçılarımız var. TÜRKSOY, bu sanat dallarının her birine verdiği destekle, kültürel zenginliğimizin korunması ve geliştirilmesi adına büyük çaba göstermektedir. Özellikle bale sanatı, hem klasik hem de çağdaş yorumlarıyla kültürel mirasımızı geleceğe taşırken insanın duygularını ve hikayelerini beden diliyle ifade ettiği, evrensel bir sanat dalı olarak dikkat çekiyor."

Raev, konuşmasının devamında İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nın genç yetenekler için önemine değindi: "İstanbul, bir hafta süren kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. 6. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması, özellikle genç yeteneklerimizin kendilerini uluslararası sahnede ifade edebilmeleri için eşsiz bir fırsat sundu. Şunu ifade etmek isterim ki, yarışmamızın katılımcıları sadece birer dansçı değil, aynı zamanda kültürümüzün taşıyıcıları ve geleceğimizin temsilcileridir. Bu yarışma, sadece yeteneklerin keşfedildiği bir platform değil, aynı zamanda kültürler arası bir köprü, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştiği bir bayramdır."

 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk: "Sanat, İnsan Ruhunu Yücelten Bir Yolculuktur" 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk ise yaptığı kısa konuşmada etkinliğin önemini vurgulayarak, TÜRKSOY'a ve diğer sponsorlara teşekkür etti: "6. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması Ödül Töreni ve Gala Gecesine hepiniz hoş geldiniz. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü olarak bu prestijli organizasyonda bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yoğun tempo içinde ana sponsorumuz, her zaman en büyük destekçilerimizden biri olan  TÜRKSOY'a, yine ana sponsorumuz Koluman Holding’e ve destek veren diğer sponsorlara teşekkür ediyorum. Bu organizasyon, Türkiye'de bale sanatının gelişimine büyük katkı sağlamakta ve uluslararası alanda genç yeteneklerin tanınmasına olanak tanımaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Ödül Alan Kategoriler ve Kazananlar: 

Büyükler Kategorisi:

Kızlar (Solo): Birinci: Riine Sasaki (Japonya) Birinci: Nilay Tahiroğlu (Türkiye) Üçüncü: Haruna Takeda (Japonya) Erkekler (Solo): Birinci: Ervin Zagidullin (Rusya) İkinci: Kaname Noi (Japonya) Üçüncü: Akyl Zhuas (Kazakistan)

Küçükler Kategorisi:

Kızlar (Solo): Birinci: Mavisu Tuğrul (Türkiye) İkinci: Ana Maria Potecea (Romanya) Üçüncü: Duru Duygu Usta (Türkiye) Erkekler (Solo): Birinci: Adilzhan Rakhmanov (Kazakistan) Birinci: Hüseyin Sefa Korkmaz (Türkiye) Üçüncü: Bartucan Şimşir (Türkiye) Özel Ödüller:

TÜRKSOY Özel Ödülü: Alena Tatsenko (Kazakistan) 

Nilay Yeşiltepe Özel Ödülü: Milina Fidan Özbek (Türkiye) 

 

Yarışma Jürisi Bale’nin Efsane İsimlerinden Oluştu

 6. İstanbul Bale Yarışmasında Jüri Başkanı olarak Jae Keun Park, Başkan Yardımcısı Sergey Usanov ve Jüri üyeleri olarak Evinç Sunal, Meriç Sümen, İnci Kurşunlu, Aisulu Tokombayeva, Mihaela Vieru Beyhan Murphy ve Tadeusz Matacz yer aldı. 

Yarışma, genç dansçılara kendilerini uluslararası platformda gösterme fırsatı sunarak büyük bir başarıya imza attı. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan bu önemli etkinlik, ülkeler arasındaki dostluk köprülerine yenilerini eklerken, bale sanatının evrensel dilini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Medya Galerisi

MDDM0016-Enhanced-NR.JPG
IMG_0937.JPG
IMG_0953.JPG
MDDM9960-Enhanced-NR.JPG
MDDM9825-Enhanced-NR.JPG
MDDM9711-Enhanced-NR.JPG
MDDM9632-Enhanced-NR.JPG
MDDM9595-Enhanced-NR.JPG
MDDM9591-Enhanced-NR.JPG
MDDM9545-Enhanced-NR.JPG
MDDM9243.JPG
MDDM9376-Enhanced-NR.JPG
MDDM5286-Enhanced-NR.JPG
MDDM6104-Enhanced-NR.JPG
MDDM4313-Enhanced-NR.JPG
MDDM3830-Enhanced-NR.JPG
MDDM3366-Enhanced-NR.JPG
MDDM2942.JPG
MDDM2874.JPG
MDDM2577-Enhanced-NR.JPG
MDDM2106.JPG
MDDM2368-Enhanced-NR.JPG
MDDM2041.JPG
MDDM1734-Enhanced-NR.JPG
MDDM1649-Enhanced-NR.JPG
MDDM1392-Enhanced-NR.JPG
MDDM1016-Enhanced-NR.JPG
MDDM0889-Enhanced-NR.JPG
MDDM0471-Enhanced-NR.JPG
MDDM0820-Enhanced-NR.JPG
MDDM0371-Enhanced-NR.JPG
MDDM0308-Enhanced-NR.JPG
MDDM0287-Enhanced-NR.JPG
MDDM0262-Enhanced-NR.JPG

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır