DSC_4453
10 августа 2022 г.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinden TÜRKSOY’a Ziyaret

10 августа 2022 г.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinden TÜRKSOY’a Ziyaret

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, ITC Türkiye Temsilciliği Halkla İlişkiler ve Kültür Sorumlusu İbrahim Kasap, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’e nezaket ziyaretinde bulundular. 

Genel Sekreterlik makamında 9 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşen görüşte taraflar, TÜRKSOY’un Irak Türklerine yönelik yapmış olduğu çalışmalar değerlendirildi. Görüşmede hazır bulunan ve TÜRKSOY’un Orta Doğu coğrafyasına yönelik kültürel projeleri yürüten Dr. Cavid Mövsümlü, Teşkilatın Irak Türkmenlerine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Türk halklarının kültürel entegrasyonuna yönelik TÜRKSOY tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Irak Türkmenlerinin de yer alması için özel önem gösterdiklerini vurguladı.

 Mehmet Kutluhan Yayçılı da, Irak Türklerinin her alanda olduğu gibi kültür alanında da Türk Dünyası’na entegrasyonuna büyük önem verdiği kaydederek, ikili ilişkilerin ve iş birliklerinin temsil ettikleri kurumla koordineli bir şekilde yürütülmesinin öneminden bahsetti. Ortak çalışmaların planlanması konusunu desteklediğini ifade eden Sultan Raev, iki kuruluş arasında en kısa zamanda iş birliği protokolünün imzalanması ve yıllık iş planının hazırlanmasının gerekliliğini dile getirdi.

Görüşme günün anısına yapılan hediye takdimiyle sona erdi.

Medya Galerisi

DSC_4486
DSC_4484
DSC_4478
DSC_4472
DSC_4467
DSC_4460
DSC_4457

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır