― 9 декабря 2025 г.
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’dan TÜRKSOY’a ziyaret
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve beraberindeki heyet, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf’u makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, TÜRKSOY’un Türk Dünyası kültürüne yönelik çalışmaları ile Çankırı’da düzenlenmesi planlanan ortak etkinlikler ele alındı.
TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, görüşmede şu değerlendirmede bulundu: “Çankırı, hem tarihimizin izlerini taşıyan hem de kültürel çeşitliliğiyle Türk Dünyası’yla güçlü bağlar kurabilecek bir şehrimizdir. TÜRKSOY olarak kültür ve sanat aracılığıyla bağlarımızı güçlendirmeyi önemli görüyoruz. Çankırı’da yapılması planlanan etkinlikler, Türk Dünyası’nın zenginliğini daha geniş kitlelere ulaştıracaktır.”
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ise iş birliği iradelerini şu sözlerle ifade etti: “Çankırı, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Bu kadim mirası daha görünür kılmak ve şehrimizi uluslararası kültürel faaliyetlerle buluşturmak bizim için büyük önem taşımaktadır. TÜRKSOY ile yapılacak çalışmaların hem Çankırı’ya hem de Türk Dünyası’na değer katacağına inanıyoruz.”
Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.