― 17 октября 2025 г.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden TÜRKSOY’a teşekkür ziyareti
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çakır ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz, III. Uluslararası Dil Çalışmalarında Yeni Yönelimler Sempozyumuna verdikleri destek dolayısıyla TÜRKSOY’u ziyaret etti.
Görüşmede, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Türk Dünyası gençlerinin daima TÜRKSOY’un ilgi merkezinde yer aldığını vurguladı. Yusuf, dünyanın farklı bölgelerinden katılımcıların yer aldığı ve eş zamanlı olarak Kazakistan’da da gerçekleştirilen sempozyumun, dil çalışmalarında yeni yönelimlere kapı aralayacak bilimsel sonuçlar doğuracağını ifade etti. Ayrıca, ortak Türk alfabesi üzerine yürütülen çalışmaların önemine değinerek, bu doğrultuda TÜRKSOY’un öncü bir rol üstleneceğini belirtti.
Dekan Prof. Dr. İsmail Çakır, TÜRKSOY’a teşekkür ederek, Genel Sekreter Sultan Raev’e Sayit Yusuf aracılığıyla şükranlarını sundu. Çakır, bu yıl sempozyumun eş zamanlı olarak Kazakistan’da düzenlendiğini, gelecek yıl ise etkinliğin Özbekistan’da yapılmasının planlandığını aktardı.
Ziyaret, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.