_DSC8446
6 февраля 2024 г.

6 Şubat Depremi şehitleri TÜRKSOY’da anıldı

6 февраля 2024 г.

6 Şubat Depremi şehitleri TÜRKSOY’da anıldı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatında (TÜRKSOY) 6 Şubat Depreminde hayatını kaybedenler saygı duruşu ve dualarla anıldı.

TÜRKSOY çalışanları Türkiye’nin 11 ilini etkileyen ve 50 bini aşkın insanımızın hayatını kaybettiği 6 Şubat Depremini TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde düzenlenen etkinlikle andı.

Anma töreninde yaptığı açıklamada TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, bütün Türk Dünyasını derin bir hüzne boğan 6 Şubat Depreminin yıkıcı etkisi ve Türk Dünyası’nın deprem sonrasındaki güçlü kardeşlik bağları ile yardımlaşma ve iş birliği konularında ortaya koyduğu güçlü iradeye vurgu yaptı. 

Sayit Yusuf, “Bundan bir yıl önce Türkiye’mizi asrın felaketi deprem vurdu ve orada on binlerce ev yıkıldı, on binlerce insanımız şehit oldu, yaralandı. Can kayıplarını geri getirmek mümkün değil ancak devletimizin özverili çalışmaları ve Türk Dünyası’ndan gelen yardımlarla afetin olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırmaya gayret ettik. Biz de Türk Dünyası camiası olarak Türkiye’mizin yanında yer alan kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 3 Kasım 2023 tarihindeki Astana Zirvesinde, Özbekistan’ın girişimiyle 6 Şubat tarihinin Türk Dünyası’nda “Afetzedeleri Anma ve Dayanışma Günü” olarak ilan edilmesine karar verildi. Biz hem depremin yıl dönümünde hem de Cumhurbaşkanlarımızın aldığı kararla o günü anma adına burada bulunuyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza sağlık, geride kalan ailelere ise sabır diliyoruz. Şehitlerimizi dualar ve saygı duruşu ile anıyoruz.” diye konuştu.

Genel Sekreterlik bahçesinde bir araya gelen TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ve çalışanlar şehitlerin ruhuna dualar okudu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Medya Galerisi

_DSC8446
_DSC8448
_DSC8441
_DSC8440

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır