DSC_6353
21 сентября 2022 г.

23. TÜRKSOY Opera Günleri, Gazimağusa konseriyle devam etti

21 сентября 2022 г.

23. TÜRKSOY Opera Günleri, Gazimağusa konseriyle devam etti

Azerbaycanlı ünlü besteci Fikret Amirov’a ithafen düzenlenen 23. TÜRKSOY Opera Günleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimağusa’daki Othello Kalesi’nde gerçekleştirilen konser ile sanatseverlerle buluştu.

Othello Kalesi giriş kapısında ayrıca, Fikret Amirov’un sanatsal çalışmaları ve özel arşivinden oluşan fotoğraf sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Konsere TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı Gökhan Güler, KKTC Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimoğlu ve sanatseverler katıldı.

Konserin açış konuşmasını yapan Sultan Raev, Türk Dünyası opera sanatını, artık gelenekselleşen bu etkinliğe yıllardır ev sahipliği yapan değerli Kıbrıslı sanatseverlerle bir kez daha buluşturmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Sultan Raev, “Teşkilatımızın Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü bestekâr Fikret Amirov’un adına ithaf ettiği 23. TÜRKSOY Opera Günleri’ni, bu büyük şahsiyetin anısına böyle seçkin bir izleyici topluluğuyla birlikte gerçekleştiriyor olmaktan son derece memnunuz. Ülkesini daima başarıyla temsil eden bu değerli sanatçının aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun. 

Bu yıl etkinliğimizin iki farklı tarihi mekânda ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde gerçekleşiyor olmasından dolayı ayrıca memnunuz. TÜRKSOY Opera Günleri’nin yurt içi ve yurt dışında daha nice yıllar devam etmesi en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimoğlu ise konuşmasında, Türk Dünyası opera sanatçılarını KKTC’de bir kez daha ağırlamaktan ve bu sanat dalındaki yetenekli sanatçıları Kıbrıslı sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Gazimağusa’nın tarihî mekanlarından Othello Kalesi’nde sahnede yerini alan Türk Dünyası Opera Sanatçıları klasik batı opera eserlerinin yanı sıra Türk Dünyası bestecilerinin opera eserlerinden oluşan konser programını Kıbrıslı sanatseverlerin beğenisine sundular.

Kırgızistanlı piyanocu Yuliya Babiç eşliğinde sahne alan Uralhan Seılbekova, Shynggys Rassylkhan (Kazakistan), Elgız Beıshenbaev, Atakhan Aıbek Uulu (Kırgızistan), Damla Bursu Kılıç Sayın (Türkiye), Malıka Normatova (Özbekistan), Havva Özdemirağ (KKTC) ve Eleonora Djodjoska (Kuzey Makedonya) gösterdikleri performansla sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Medya Galerisi

DSC_6269
DSC_6262
DSC_6253
DSC_6242
DSC_6234
DSC_6224
DSC_6229
DSC_6206
DSC_6211
DSC_6197
DSC_6193
DSC_6190
DSC_6339
DSC_6321
DSC_6332
DSC_6308
DSC_6303
DSC_6271
DSC_6211

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır