Foto 1
16 июня 2022 г.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Macar Yazarlar Birliği Başkanı Erös'le bir araya geldi

16 июня 2022 г.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Macar Yazarlar Birliği Başkanı Erös'le bir araya geldi

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Macaristan ziyareti çerçevesinde Macar Yazarlar Birliği Başkanı Kinga Erös'le bir araya geldi.

Görüşmede Raev ve Erös, 2022 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da düzenlenecek “Türk Dünyası Yazarlar Forumu” ve ünlü Macar şair Sándor Petőfi’nin 200. doğum yıl dönümüyle ilgili olarak düzenlenmesi planlanan etkinlikleri ele aldılar.

TÜRKSOY ve Macaristan arasında edebiyat alanındaki çalışmaların yeni dönemde de hız kesmeden devam edeceğine vurgu yapılan görüşmede taraflar, TÜRKSOY ve Macar Yazarlar Birliği arasında ilişkilerin yeni dönemde güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Görüşme sonunda Genel Sekreteri Raev Kinga Erös'a, TÜRKSOY’un  yayınladığı ve büyük şair, düşünür Nizami Gencevi’nin eserlerinden ilham alınarak Türk Dünyası sanatçıları tarafından yapılan resim ve minyatürlerinden oluşan “Nizami Gencevi'yi Okumak” adlı sanat albümünü hediye etti.

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır