DSC_1247
9 июня 2022 г.

TÜRKSOY Fergana Vilayetiyle iş birliğini artıracak

9 июня 2022 г.

TÜRKSOY Fergana Vilayetiyle iş birliğini artıracak

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev Özbekistan Kokand ziyareti çerçevesinde Fergana Vilayeti Valisi Hayrullo Bozarov ile görüştü.

“Türk Halklarının Devlet Geleneği ve Kültürel Mirasının Gelişmesinde Kokand Hanlığı'nın Rolü” uluslararası konferansı çerçevesinde Kokanda bulunan Sültan Raev, çeşitli temaslarda bulundu.

Kokand şehrinin bulunduğu Fergana Vilayeti Valisiyle yapılan görüşmede Sultan Raev, kadim tarihe sahip bölgenin yüksek turizm ve iş birliği potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Dünyada 3 bölgenin “Altın Vadi” olarak nitelendiği ve bunlardan birinin de Fergana Vadisi olduğunu dile getiren Sultan Raev, farklı milletlerin barış ve huzur içerisinde yaşadığı Kokand Hanlığı’nın başkenti Kokand’ın da bir hoşgörü şehri olduğunu ve yerleşik düzene geçen halklarda göçebe kültürünün benimsemiş toplulukların bir arada yaşadığı bir medeniyet merkezine dönüştüğünü kaydetti.

Raev, TÜRKSOY olarak bölgenin kültürel mirasının tanıtılmasına yönelik çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Fergana Vilayeti Valisi Hayrullo Bozarov ise bilim adamlarının araştırmalarına göre insanlar tarafından 1,5 milyon yıl önce yerleşim olarak kullanılmaya başlanan bölgenin eski “İpek Yolu” güzergahının en kilit noktalarından bir olması sebebiyle kültürel miras bakımından yüzyıllarca büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Türk Dünyası’nın uluslararası kuruluşları ve Türk Devletleri vesilesiyle iş birliğinin artırılarak bölgenin eski cazibesine kavuşmasını dilediklerini ve TÜRKSOY ile yakın iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

Görüşmede taraflar TÜRKSOY ile Fergana Valiliği arasında iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardılar.

Medya Galerisi

DSC_1251
DSC_1253
IMG_9152
IMG_9160
DSC_1249
DSC_1261

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır