180360,mk9jpg
17 ноября 2016 г.

4. Türk Dili Konuşan Ülkeler Millî Kütüphane Başkanları Toplantısı

17 ноября 2016 г.

4. Türk Dili Konuşan Ülkeler Millî Kütüphane Başkanları Toplantısı

 ‘’4. Türk Dili Konuşan Ülkeler Millî Kütüphane Başkanları Toplantısı’’ 14-17 Kasım 2016 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.


Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25’inci, Millî Kütüphane Başkanlığının ise 70’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Türkiye’de gerçekleştirilmesine karar verilen 4’üncü konferans Türk dünyasını Ankara’da bir araya getirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile TÜRSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un açılışını yaptığı konferansta Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Başkurdistan (RF), Gagavuzya (Moldova) Millî Kütüphaneleri ile KKTC Devlet Kütüphanesi, Özbekistan Ziyo Uz Kütüphanesi ve Kazakistan Millî Akademi Kütüphanesi yer aldı.
    
TÜRKOY’un Türk dili konuşan ülkeler arasındaki kültürel ve sanatsal işbirliğinin artması için çok yararlı faaliyetlere imza attığını belirten Bakan Nabi Avcı açılışta yaptığı konuşmada,  düzenlenen  toplantı ile Türk dünyası arasındaki sinerjiye yeni bir halka daha eklendiğine vurgu yaptı. 

Ortak Türk kültürünün gelişmesi ve kültürel işbirliği için çok güzel işler yapıldığına işaret eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise konuşmasında işbirliğinin derinleşerek artması temennisinde bulundu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya madalya takdiminde bulundu.   

TÜRKSOY’a üye Türk Cumhuriyetleri ve gözlemci ülkelerin millî kütüphaneleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve en yeni gelişmelerden haberdar olmak amacıyla Türkiye’nin Millî Kütüphane Başkanlığı öncülüğünde düzenlenmeye başlanılan konferansların ilki 2007 yılında yine Ankara’da toplanmıştı. 

Türk dünyasının buluşturan konferansların 3’üncü toplantısı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirilmiş ve bir sonraki genel toplantının yine Türkiye’de düzenlenmesi kabul edilmişti.  

Millî Kütüphane Başkanlığı Yunus Emre Toplantı Salonunda düzenlenen konferansın konukları buluşmanın ikinci günü Anıtkabir ziyareti ile başlarken, Ankara gezilerinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Koç Müzesini de ziyaret etmiştir. 

Medya Galerisi

180359,mk8jpg
180358,mk7jpg
180367,mk6jpg
180362,mk11jpg
180371,mk2jpg
180363,mk12jpg

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır