15 июля 2010 г.

2.Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nın Özel Ödülü Balet Erhan Güzel’in

15 июля 2010 г.

2.Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nın Özel Ödülü Balet Erhan Güzel’in

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması sonuçlandı. 6-7-8 Temmuz’da yapılan yarı final elemelerinin ardından otuz farklı ülkeden yaşları 15 ile 26 arasında değişen dünyanın en yetenekli elli danscısı arasından büyüklerde dokuz, küçüklerde ise yedi aday final gecesinde yarışmaya hak kazandı. NTV Televizyonu’nun canlı olarak yayımladığı çekişmeli geçen final yarışmasında jüri üyeleri karar vermekte zorlandı.

10.07.2010 akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende danscılara ödülleri verildi. Türk dünyasında bale sanatının desteklenmesi adına verilen 3000 yuro değerindeki "TÜRKSOY Özel Ödülü”nü büyükler kategorisinden Erhan Güzel almaya hak kazandı. Bale dünyasının efsanevi ismi Yury Grigorovich başkanlığında, dünyanın önde gelen dansçı ve koreograflarından oluşan juri üyeleri, gecenin büyük ödülü olan 12500 yuro değerindeki "Grand Prix”yi ise Belçika Kraliyet Balesi dansçılarından 22 yaşındaki Fransız yarışmacı Maxime Quiroga’ya verdiler.

Gecede küçükler kategorisinde birincilik ödülünü 19 yaşındaki Alman balerin Lisa Breuker, ikincilik ödülünü Ukraynalı balet Alvin Toustogray, üçüncülük ödülünü ise Macar danscı Vanessza Csanka alırken,yine bu kategoride verilen dünyaca ünlü dans dergisi "Dance Europe Yükselen Danscı Ödülü”nü ise Türkiye'den Can Bezirgancıoğlu kazandı.Büyükler kategorisinde birincilik ödülünü Ermenistan’dan Aveti Karnetyan,ikincilik ödülünü Başkurdistan'dan (R.F) Irina Sapozhnikova, üçüncülük ödülünü Amerika’dan Joseph Michael Gatti aldı.Kazakistan’dan yarışmaya katılan Yassavi Margaliev de genç yaşta yitirdiğimiz Türkiyeli koreograf Duygu Aykal anısına verilen "Özel Ödül”ü almaya hak kazandı.

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır