9 октября 2008 г.

Ünlü Yazar Cengiz Aytmatov Anıldı

9 октября 2008 г.

Ünlü Yazar Cengiz Aytmatov Anıldı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Cengiz Aytmatov ve günümüz konulu uluslararası toplantı sona erdi. Toplantının sonunda Türk dünyasının ünlü yazarı için görkemli bir tören düzenlendi. Bişkek Devlet Flarmoni Salonu'ndaki tören Türk Dünyası'nın milli yazarı Cengiz Aytmatov'un eserlerinin sahnelenmesi ile başladı.Eserleri 150 dile çevrilen Cengiz Aytmatov'un Cemile adlı romanından bir bölüm de sahnede canlandırıldı.

Törende daha sonra kürsüye Türkçe konuşan ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi TÜRKSOY'un Dönem Koordinatörü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cengiz Aytmatov'un eşi Maria Aytmatov davet edildi.

Ertuğrul Günay burada 3. Uluslararası Türksoy ödülünü kazanan ancak 10 Haziran'da hayata veda eden Cengiz Aytmatov adına ödülü eşi Maira Aytmatov'a verdi. Türksoy Özel Ödülünü ise Kırgız ressam Adilbek aldı.

Kırgızistan'da yapılan Şanghay İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katıldığı "Işıkgöl 2008 Film Festivali" ile "Artordu Tiyatro Festivali'nde" dereceye girenlere ödülleri de takdim edildi.

Kırgizistan Kültür Bakanlığı ile Diyalog Avrasya Platformu tarafından doğumunun 80'nci yılı anısına düzenlenen Cengiz Aytmatov ve günümüz konulu uluslararası toplantı Kırgız sanatçıların konseriyle sona erdi.

 

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır