DSC00061.JPG
7 сентября 2022 г.

2. Bursa Uluslararası Bandolar Festivali düzenlendi

7 сентября 2022 г.

2. Bursa Uluslararası Bandolar Festivali düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği ve TÜRKSOY’un katkılarıyla 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da bu yıl ikincisi yapılan Uluslararası Bandolar Festivali büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Festivale Azerbaycan, Gagavuz Yeri, Kazakistan, Moldova gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden bandolar katıldı.

30 Ağustos’ta Bursa Atatürk Heykeli’nden bandoların kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik akşam saatlerinde Hüdavendigar Kent Parkı’nda düzenlenen konser programı ile devam etti. Konser programında sahne alan Haydar Aliyev Askeri Enstitüsü Bandosu, Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Askeri Bandosu, Moldova Zaim Bandosu, Gagavuz Yeri Başkanlık Bandosu Bursalılara müzikli güzel bir gece yaşattı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel konserle başlayan festivalin açılış konserinde konuşma yapan TÜRKSOY temsilcisi Dr. Cavid Mövsümlü, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in selamlarını ileterek, etkinliğin ev sahipliğini yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini iletti. Konuşmasında, bandoların bütün ülkelerde bir devlet simgesi rolünü oynadığını vurgulayan Mövsümlü, dünyada ilk defa 15. yüzyılda Mehteran Ocağı timsalinde askeri bandonun kuruculuğunu yapan Sultan I. Murat Hüdavendigar’ın adını taşıyan parkta bandolar festivalinin gerçekleştirilmesinin Türk halkının dünyaya vermiş kültürel değerlerin bir yansıması olduğunu belirtti. Mövsümlü, Genel Sekreter Sultan Raev’in adından günün anısına bando şeflerine plaketleri takdim etti.

Festivalin ikinci gününde Bursalı müzikseverlerden tam not alan bando takımlarının yönetici ve şefleri, Atatürk Caddesindeki tarihi Belediye Binası'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la bir araya geldi. Festivale katılan ekiplere teşekkür eden Başkan Aktaş, vermiş oldukları desteklerden dolayı TÜRKSOY’ya da teşekkürlerini bildirdi.

Zengin kültürel programlarla devam eden festivalde yurtdışından gelen katılımcılara yönelik düzenlenen, tarihi Bursa şehri tanıtım programı da düzenlendi. Festival katılımcıları Osmanlı’nın ilk başkenti olan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ni de keşfetme fırsatını yakaladı.

Medya Galerisi

DSC00061.JPG
DSC00499.JPG
DSC00435.JPG
DSC00301.JPG
DSC00258.JPG
DSC00273.JPG
DSC00205.JPG
DSC00138.JPG
DSC00099.JPG
DSC00072.JPG
DSC00066.JPG

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır