U15-roundtables-banner_1600x754
18 апреля 2024 г.

Cenevre’de Türk Rüzgârı TÜRKSOY ile esecek

18 апреля 2024 г.

Cenevre’de Türk Rüzgârı TÜRKSOY ile esecek

İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenecek olan Türk kültür ve sanatının yanı sıra Türk işbirliği örgütlerini ve bu örgütlerin yürüttüğü çalışmaları tanıtmayı amaçlayan çeşitli etkinlikleri içeren programda, tematik paneller, resim ve fotoğraf sergileri ve Türk Dünyası’nın dört bir yanından gelecek sanatçıların katılımıyla yapılacak gala konseri yer alıyor. 

22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklere Birleşmiş Milletler Cenevre Temsilciliği, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Cenevre Müzik Konservatuvarı ev sahipliği yapacak. 

Etkinlikler TÜRKSOY, Türk Devletleri Teşkilatı, Türk Kültür ve Miras Vakfı, Uluslararası Türk Akademisi ve Türk Dünyası Parlamenterler Asamblesi iş birliğinde düzenlenecek.

-Genel Sekreter Sultan Raev: Türk Haftasında Türk Dünyası halklarının yaratıcılığının, zarifliğinin ve hoşgörüsünün en güzel örneklerini sanatseverlerle buluşturacağız.

Türk iş birliği teşkilatlarımız ile hazırladığımız program kapsamında birbirinden özel etkinliklere imza atacağız. Cenevre’de Birleşmiş Milletler ev sahipliğinde Türk Dünyası’nın zengin kültürünü ve birliğimizi gözler önüne serme fırsatına yakalayacağımız için çok mutluyuz. TÜRKSOY olarak bu kapsamda 2 sergi ve özel bir gala konseri hazırladık. Türk Dünyası ressamlarının eşsiz eserlerinden oluşan, Türk Dünyası’nda “Kadın”, “İpekyolu” ve bu yıl 300. Yılını kutladığımız “Mahtumkulu Firaki” temalı eserleri sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Sergimiz 3 Mayıs tarihine dek açık kalacak. Gala Konserimizde ise Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye ve Saha-Yakut (RF) olmak üzere 7 ülkeden 30 sanatçıyı misafir edeceğiz. Bu etkinliklerle Türk Dünyası halklarının yaratıcılığının, zarifliğinin ve hoşgörüsünün en güzel örneklerini sunmayı amaçlıyoruz.

 

22 Nisan, Pazartesi 

12.30 Açılış Seramonisi – Sergi Açılışları

Yer: The Gallery, Palais des Nations

 

23 Nisan, Salı

10.00 - Panel

‘’Turkic Cooperation Organizations: United in Heritage, Forward in Action’’

Yer: 21 Numaralı Konferans Salonu, Palais des Nations, 8, Av. De la Paic 14,1211

18.30 – TÜRKSOY Gala Konseri

Yer: World Intellectual Property Organization (WIPO), 34, chemin des Colombettes CH-1211 

 

25 Nisan, Perşembe

19.00 - Kazak besteci ve piyanist Rakhat-Bi Abdyssagin Konseri

Yer: Conservatoire de Musique de Geneve, Pl.  de Neuve 5, 120Yer: Conservatoire de Musique de Geneve, Pl.  de Neuve 5, 120

Medya Galerisi

_DSC0139
U15-roundtables-banner_1600x754

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır